Web Analytics
Skip to main content

Chronische zorg

In het Dokterscentrum Wijchen is er veel aandacht voor patiënten met chronische aandoeningen, zoals diabetes, chronische bronchitis (COPD), hoge bloeddruk, astma en in het bijzonder ook voor kinderen met astma.

De Physician Assistant en praktijkondersteuner zijn speciaal opgeleid om patiënten met één van bovenstaande chronische ziekten te begeleiden.

Diabetes type 2.

Voor mensen met diabetes type 2 vinden er 3 maandelijkse controles plaats van bloed, bloeddruk, gewicht en wordt er gesproken over voeding en een gezonde leefstijl. Jaarlijks zal er ook een controle bij de huisarts plaatsvinden. Voor de zorg voor mensen met diabetes type 2 zijn wij aangesloten bij de ketenzorg (OCE Nijmegen), welke wordt ondersteund door de zorgverzekeraar. In deze ketenzorg zijn o.a. ook diëtisten, podotherapeuten en pedicures aangesloten.

Astma en Chronische Bronchitis (COPD)

Ook bij Astma en COPD is regelmatige controle van belang. 1of 2 keer per jaar wordt de longfunctie gecontroleerd, waarbij er speciale aandacht is voor de medicatie (inhalatie), voor beweging, voor gewicht en voeding en eventueel het begeleiden van stoppen met roken. Mensen met COPD kunnen op kosten van de zorgverzekeraar gebruik maken van speciale beweegprogramma’s onder begeleiding van fysiotherapeuten.

Hoge bloeddruk en hart-vaatziekten

Hart- en vaatziekten zijn de belangrijkste oorzaak van sterfte in Nederland en de westerse wereld. Verhoogd cholesterol en een verhoogde bloeddruk zijn hierbij risicofactoren. Beïnvloeding hiervan kan de kans op ziekte en sterfte aanzienlijk verminderen. Het risico kan worden verlaagd door o.a. veranderingen van voeding en leefstijl, eventueel gecombineerd met medicijnen. Intensieve ondersteuning en begeleiding van patiënten ter bevordering van een gezonde leefstijl is hierbij effectief. In het Dokterscentrum Wijchen willen we in dit kader graag aandacht hebben voor de preventie van hart- en vaatziekten (bij bijvoorbeeld hoge bloeddruk) maar ook patiënten op een goede manier begeleiden als er al sprake is van een bestaande hart- of vaatziekte, (zoals het hebben doorgemaakt van een hartinfarct, een herseninfarct, diabetes). Door het opstellen van een risicoprofiel hart-vaatziekten is het mogelijk voor u als individuele patiënt goed in kaart te brengen waar extra aandacht vereist is. Hiervoor zal een gesprek, het meten van de bloeddruk en het doen van laboratoriumonderzoek (bloed) aangewezen zijn. Samen met de huisarts, Physician Assistant of praktijkondersteuner zal er dan een behandelplan gemaakt worden.

  • Dokterscentrum Wijchen

  •  024-6455100

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.